Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Bart de Kok

Bart de Kok (Nijmegen, 6 september 1896 - 1972) was een fotograaf. Op de dag van de Nederlandse capitulatie, 15 mei 1940, werd hij lid van de NSB. De Kok maakte in Duitse opdracht foto's van zaken die andere fotografen niet mochten vastleggen. Zo fotografeerde hij de deportatie van Joden, een confrontatie tijdens de Februaristaking en inbeslagname van diamanten van Joden in de Diamantbeurs.

Foto's

Door rechtstreeks van boeren op het platteland voedsel te kopen, werden de distributiemaatregelen van de overheid omzeild. Er bestond altijd het risico dat de moeizaam verkregen voorraad in beslag werd genomen. Het publiek verafschuwde de ambtenaren van de Centrale Crisis en Controle Dienst vanwege hun acties tegen particulieren. Meer dan eens liep men bij terugkeer in een door de CCCD opgezette fuik. SS Fotograaf Bart de Kok maakte een reportage van het optreden van een eenheid van de CCCD even buiten Amsterdam.
Controle Centrale Crisis en Controle Dienst (CCCD). Door rechtstreeks van boeren op het platteland voedsel te kopen, werden de distributiemaatregelen van de overheid omzeild. Er bestond altijd het risico dat de moeizaam verkregen voorraad in beslag werd genomen. Het publiek verafschuwde de ambtenaren van de Centrale Crisis en Controle Dienst vanwege hun acties tegen particulieren. Meer dan eens liep men bij terugkeer in een door de CCCD opgezette fuik. SS Fotograaf Bart de Kok maakte een reportage van het optreden van een eenheid van de CCCD even buiten Amsterdam.
Controle Centrale Crisis en Controle Dienst (CCCD) langs de weg. Door rechtstreeks van boeren op het platteland voedsel te kopen, werden de distributiemaatregelen van de overheid omzeild. Er bestond altijd het risico dat de moeizaam verkregen voorraad in beslag werd genomen. Het publiek verafschuwde de ambtenaren van de Centrale Crisis en Controle Dienst vanwege hun acties tegen particulieren. Meer dan eens liep men bij terugkeer in een door de CCCD opgezette fuik. SS Fotograaf Bart de Kok maakte een reportage van het optreden van een eenheid van de CCCD even buiten Amsterdam.

Artikelen

Blijf tweewekelijks op de hoogte
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media