Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
De oorlog van

Evy PoetirayBesoeki (Nederlands-Indië), 3 juli 1918 - Jakarta, 27 augustus 2016

Deel deze tijdlijn
Foto van Evy Poetiray. Bron: Vrouwen van Trouw.

Wat we weten over Evy Poetiray

Evy Poetiray (03-07-1918 tot 27-08- 2016) was tijdens de oorlog lid van Perhimpunan Indonesia, een indonesische studentengroep. Zij was actief als koerierster voor het illegale blad Trouw en bood woonruimte aan onderduikers. Na de oorlog was ze fervent pleidooibezorger voor een vrij Indonesië. Bron: Vrouwen van Trouw.

Evy Poetiray (Besoeki (Nederlands-Indië), 3 juli 1918 - Jakarta, 27 augustus 2016) was een Indonesische activist en verzetsstrijder tijdens de Duitse bezetting van Nederland. Poetiray ging in Nederland studeren en werd daar politiek actief voor de Perhimpoenan Indonesia. Deze organisatie trad in verzet tegen de Duitse bezetter. Poetiray bracht verzetskranten als Vrij Nederland, Trouw en De Waarheid rond. Na de oorlog werd zij pleitbezorger tegen het Nederlandse ingrijpen in Indonesië. Bron: WO2 Biografieën Netwerk Oorlogsbronnen.

Overig beeldmateriaal

Afbeelding van Evy Poetiray

Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Evy Poetiray, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.

Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl

Bronvermelding partners

Bovenstaande tijdlijn is geautomatiseerd samengesteld op basis van collecties van partners uit het Netwerk Oorlogsbronnen

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards