Sietje Gravendaal-TammensOok bekend als: Siet Gravendaal-Tammens, Sietje Tammens, Martha Oosterveen
Kloosterburen, 29 juli 1914 - Winsum, 27 september 2014Sietje Gravendaal-Tammens (Kloosterburen, 29 juli 1914 – Winsum, 27 september 2014) was een docent, logopedist, tijdens de bezetting actief voor verzetsgroep Groep Bedum en zat als enige vrouw in de top van het verzet in Groningen. Gravendaal-Tammens was onder andere betrokken bij het besluit tot liquidatie van de fanatieke Jodenjager en hoofd van de bijzondere recherche Groningen Anne Jannes Elsinga en zijn opvolger Jannes Luitje Keijer. Zij werd op 13 juni 1944 gearresteerd en zat vast in Kamp Vught, het Oranjehotel, het Scholtenhuis en op het Duitse waddeneiland Borkum. Ondanks het uitgesproken doodsvonnis wist Gravendaal-Tammens de oorlog te overleven.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Biografieën Tweede Wereldoorlog
Stichting WO2NET schrijft biografieën over personen betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlDatabase WO2 Documentatiegroep 40-45
De documentatiegroep 40-45 heeft een database met ruim 50.000 personen, waaronder militairen en verzetsmensen. De data is afkomstig uit openbare bronnen.
Aanbieder
Documentatiegroep 40-45Verzetskaarten Groninger Archieven/OVCG
Met behulp van interviews is veel informatie verzameld over Groningse verzetsmensen en vastgelegd op verzetskaarten. Deze bevatten de namen van ongeveer 6000 verzetsmensen, inclusief informatie over verzetsactiviteiten, contactpersonen, schuilnamen en informatie over arrestatie en gevangenschap.
Aanbieder
Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen
Afbeelding van Sietje Gravendaal-Tammens
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Sietje Gravendaal-Tammens, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl