Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Deel deze tijdlijn
Portret van Joachim von Ribbentrop

Wat we weten over Joachim von Ribbentrop

Ullrich Friedrich Willy Joachim von Ribbentrop (Wesel (Duitsland), 30 april 1893 - Neurenberg, 16 oktober 1946) was een Duits nazi-diplomaat en minister van Buitenlandse Zaken onder Adolf Hitler. Hij is vooral bekend geworden doordat zijn naam is verbonden aan het niet-aanvalsverdrag tussen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie uit augustus 1939. Maar ook geldt hij als drijvende kracht achter het Anti-Kominternpact en het Driemogendhedenpact. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij na de Neurenbergerprocessen ter dood gebracht. Bron: WO2 Biografieën Netwerk Oorlogsbronnen.

Overig beeldmateriaal

Afbeelding van Joachim von Ribbentrop

Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Joachim von Ribbentrop, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.

Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl

Bronvermelding partners

Bovenstaande tijdlijn is geautomatiseerd samengesteld op basis van collecties van partners uit het Netwerk Oorlogsbronnen

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards