Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Canter Cremers, mr. H.A.H.

Openbaarheid: Deze stukken zijn beperkt openbaar. Zij zijn slechts raadpleegbaar na verkregen schriftelijke toestemming van de directeur van het NIOD. Onderzoekers kunnen zich daartoe schriftelijk wenden tot de directeur van het NIOD.
Over het archief: Het archief bevat dossiers van strafzaken die door de advocaten en procureurs Tellegen en Canter Cremers zijn behandeld. Het betreft uiteenlopende rechtszaken en bevat stukken met betrekking tot het Deutsches Obergericht en het Deutsches Landesgericht.
Status: NIOD-KNAW collectie
periode van ontstaan

Het archief is gevormd in de periode 1941-1948.

Geschiedenis

Tussen 1941 en 1948 behandelde advocaat en en procureur H.A.H. Canter Cremers honderden strafzaken. In bezettingstijd betrof het naast delicten als huurachterstand en diefstal ook overtredingen tegen de regels die het Duitse bezettingsbestuur had opgelegd. In de op persoonsnaam geordende dossiers is vastgelegd hoe reguliere rechtspraak en de gaandeweg geïntroduceerde bezettingsmaatregelen hun weerslag hadden op individuele burgers. Na de bevrijding behandelde hij onder meer zaken ter rehabilitatie van personen. In 1908 en 1910 stond Canter Cremers geregistreerd als directeur van het postkantoor in Den Bosch dat aan de Korte Putstraat A 121 gevestigd was.

Canter Cremers, mr. H.A.H.
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media