Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Richtblinker-Signalgerät (Morse seinlamp), Kriegsmarine in kist

Deze morse seinlamp in de bijbehorende verpakking is geproduceerd door “eao”, dit is de codenaam van het bedrijf Pintsch. De lamp is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op schepen en beschikt over een nieuwe infraroodtechnologie of transmissie “gecodeerd” licht wat onzichtbaar is voor het menselijk oog. Verder zit er een schakelaar "Blau - Weiß" op waarmee er twee verschillende lichttransmissies kunnen worden geactiveerd die zichtbaar zijn voor het menselijk oog. Om het bericht te genereren is het noodzakelijk om de trekker over te halen, geplaatst in de buurt van het handvat, dit drijft een intern membraan aan.Op basis van de signaalgever is er een schakelaar / potentiometer (0, 1, 2, 3) die de intensiteit van het signaallicht wijzigt. Bovenop de lamp bestaat er de mogelijk om twee bijbehorende steunen te installeren voor de installatie van een verrekijker van het type: Carl Zeiss 7x50H of 8x60H. Met dit type instrument kon elk type bericht worden verzonden zonder dat het werd onderschept door de vijand.

Collectie
  • Beeldbank Bevrijdingsmuseum Zeeland
Type
  • signaallamp
Identificatienummer van Bevrijdingsmuseum Zeeland
  • SBKZ-000041
Trefwoorden
  • Tweede Wereldoorlog
  • Duitsers
  • Scheepvaart
  • Kriegsmarine
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards