Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Tjideng 1945

1945

Boekomslag van groen vilt met op de voorkant een geborduurde voorstelling van een boeket van Nederlandse veldbloemen: een klaproos, een margriet en een korenbloem evenals een stengel van tarwe en een van haver. Op de rechterbinnenzijde staat "Tjideng 1945" geborduurd. De voering van het omslag is van wit zijde. Aan de binnenzijde van de voering is een zijden boekenlegger vastgestikt. Hierop staan bloemen geborduurd, waaronder een klaproos. Het vilt en het zijde zijn aan elkaar gestikt met rood borduurgaren middels een festonsteek. Het omslag is mogelijk vervaardigd door mevr. J. Hageman-van der Burgh, die geïnterneerd was in vrouwenkamp Tjideng te Batavia. De kleuren van de bloemen op de voorkant, rood, wit, en blauw verwijzen waarschijnlijk naar de kleuren van de Nederlandse vlag bij wijze van stil verzet tegen de bezetter.

Vervaardiger
  • J. Hageman-van der Burgh
Plaats
Collectie
  • Museon Collectie WOII
Type
  • boekomslag
Rechten
Identificatienummer van Museon-Omniversum
  • 228609
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards