Back to top

Na vijf gedrukte jaargangen verschijnt Onderzoek Uitgelicht vanaf juni 2017 iedere twee maanden in digitale vorm. In het blad wisselen verdiepende artikelen over onderzoek naar herdenken, vieren en herinneren elkaar af, waardoor u op de hoogte blijft van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

U kunt de Onderzoek Uitgelicht-app eenvoudig downloaden via www.tweedewereldoorlog.nl/onderzoekuitgelicht/ of in de Google Play of Mac app store (klik op de banners hieronder).

  

De Onderzoek uitgelicht-app is er voor iedereen die, beroepsmatig of als vrijwilliger, betrokken is bij oorlogsherinnering, herdenken en vieren. Van conservatoren en medewerkers bij oorlogsmusea en herinneringscentra, makers van tentoonstellingen, onderzoekers, redacteuren bij uitgeverijen tot voorlichters en beleidsmedewerkers bij gemeente, provincie en rijk. 

Onderzoek uitgelicht is een product van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en is gerealiseerd in samenwerking met Arq, Netwerk Oorlogsbronnen en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies.