Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Soekawati, de president van Oost-Indonesië, brengt in januari 1948 een bezoek aan de kunstwerken in de Sadang-rivier en aan het krachtstation Sawito.Oorlogsbronnen.nl | Nationaal Archief

Project Indië in oorlog

10 mei 2019 · Project

Het Indisch Herinneringscentrum en Netwerk Oorlogsbronnen zijn in september 2018 een samenwerking gestart om de portal Indieinoorlog.nl te vernieuwen. Bij Netwerk Oorlogsbronnen leefde de wens om het huidige aanbod aan bronnen te versterken voor het thema Nederlands-Indië. Bij het Indisch Herinneringscentrum – als beheerder van de portal Indië in Oorlog – bestond de ambitie om de portal te actualiseren met nieuwe bronnen en het beheer van de inmiddels sterk verouderde achterkant eenvoudiger en toekomstbestendig te maken. 

De vernieuwde Indieinoorlog.nl die op 13 mei 2019 is opgeleverd, maakt gebruik van de achterkant van Netwerk Oorlogsbronnen. De voorkant, de zichtbare website, heeft een eigen uiterlijk en identiteit gevoed met data uit de bronnen- en informatie-infrastructuur van NOB.

Om een zo groot mogelijk aanbod aan Indische oorlogsbronnen doorzoekbaar te maken zijn zoveel mogelijk huidige partners van Indië in Oorlog aangesloten op Netwerk Oorlogsbronnen. Ook is geïnventariseerd welke Indische collecties er nog meer toegevoegd kunnen worden. De WO-thesaurus, waar NOB gebruik van maakt om bronnen te verbinden en contextualiseren, is uitgebreid met Indische termen. 

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards