Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Senior Medewerker Publieksbereik WO2

19 april 2024 · Nieuws

Stichting WO2NET heeft als doel om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog over te dragen aan een zo groot mogelijk, bij voorkeur ook jong publiek. Dit doen we zelf via Oorlogsbronnen.nl en door te fungeren als kennis- en innovatiecentrum voor WO2-verhalenvertellers. Denk aan de oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra, archiefinstellingen, schrijvers en programma- en theatermakers. Zij houden op hun eigen manier deze geschiedenis levend en betekenisvol.

Vertellen over het verleden in het heden doen we anno 2024 anders dan in voorgaande decennia. In museale presentaties, educatieve programma's, publicaties, rondleidingen, podcasts en voorstellingen worden nieuwe technieken ingezet. En door de opkomst van nieuwe media kunnen verhalen op alternatieve manieren worden overgebracht, waarbij steeds vaker ook onderzoek wordt gedaan naar de impact hiervan op het bereikte publiek. Een publiek dat steeds meer gewend raakt aan nieuwe media en andere vormen van kennisoverdracht, maar zelf vaak niet meer direct met de WO2-geschiedenis in verbinding staat.

Dit maakt een voortdurend zoeken naar kennis over (verschillende vormen van) publieksbereik en het vertalen van nieuwe inzichten daarin naar concrete activiteiten en verhalendragers, belangrijk. Zodat we blijven vertellen, maar óók gehoord blijven worden.

Als Senior Medewerker Publieksbereik bij WO2NET vormt dit de kern van jouw functie. Als een spin in het web kennis vergaren over effectieve vormen van publieksbereik, best practices, het gebruik ervan en nieuwe ontwikkelingen daarin. Én het vertalen daarvan naar innovatieve concepten en projecten die samen met WO2-verhalenvertellers kunnen worden gerealiseerd, zodat zij hun publiek online en offline beter kunnen bereiken en anderen ter inspiratie kunnen zijn.  

Wat ga je doen?

 • Je zoekt actief naar kennis over online en offline publieksbereik en nieuwe trends, ontwikkelingen en methoden daarin;
 • Je bouwt op dit terrein netwerken en contacten. Daarbij kijk je tevens naar andere sectoren, de academische wereld en organisaties en experts in binnen- en buitenland;
 • Je inventariseert thema’s op het gebied van publieksbereik waar de WO2-sector (archieven, musea, herinneringscentra) zelf ervaart een kennisbehoefte te hebben en ontwikkelt daar een aanbod op;
 • Je initieert, samen met de community-manager WO2NET en met actieve participatie van partner-organisaties, voorstellen en projecten waarin opgedane kennis wordt vertaald naar de ontwikkeling van concrete producten en toepassingen;
 • Daar waar nodig treed je daarbij op als projectleider en ga je ook actief op zoek naar fondsen om nieuwe concepten en prototypes te kunnen realiseren;
 • Je deelt ontwikkelingen en resultaten proactief, onder meer via een op te zetten Kennisbank Publieksbereik binnen de WO2NET-website, nieuwsbrief en on- en offline kennissessies;
 • Samen met de community-manager WO2NET zet je bovendien een monitor Publieksbereik WO2 op, die periodiek kan worden ingezet om trends en ontwikkelingen op dit gebied te meten;
 • Je zoekt in jouw werkzaamheden steeds naar verbinding met taken en projecten die andere WO2NET-collega’s aanpakken, en je adviseert het managementteam over nieuw te ontwikkelen activiteiten, projecten en producten die kunnen bijdragen aan WO2NET als kennis- en innovatiecentrum Publieksbereik.

Wie ben je?

Je bent een betrokken teamspeler, die zelfstandig werkt en initiatief neemt waar nodig. En je bent een netwerker pur sang, die kijkt waar kansen liggen om nieuwe kennis en inzichten op het gebied van publieksbereik te vertalen naar concrete plannen en producten. Daarbij vind je het vanzelfsprekend om ook andere sectoren en vakgebieden aan te boren die daarin inspiratie en kennis kunnen opleveren.

Als jij binnenloopt, stroomt er energie en stimuleer je collega’s en partnerorganisaties om mee te denken en te werken om nieuwe wegen in publieksbereik in te slaan en te vertalen naar concrete producten en toepassingen.

Je beschikt daarbij over een goed ontwikkelde antenne voor verschillende belangen, preferenties en kwaliteiten van netwerkpartners die kunnen helpen om doelen en resultaten te bereiken. 

Wat vragen we van je?

 • HBO+
 • Aantoonbare kennis en werkervaring rondom publieksbereik, bij voorkeur online en offline. Die ervaring kan zijn opgedaan in een museale en/of (informele) educatieve setting, of vanuit een ander relevant werkterrein
 • Bij voorkeur affiniteit met de Tweede Wereldoorlog, of in ieder geval met het maken van een vertaalslag tussen historische gebeurtenissen en de doorwerking daarvan in het heden.
 • Affiniteit met (en liefst ervaring met) de inzet van digitale technologie in publiekstoepassingen/publieksbereik
 • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden

Wat bieden we je? 

 • Een werkomgeving die dynamisch is, waarin innovatie centraal staat en de werksfeer ongedwongen is.
 • Een werkplek op ons kantoor in Amsterdam. We werken ook vanuit huis en gaan daar flexibel mee om.
 • Een werkveld dat wordt gekenmerkt door een grote intrinsieke betrokkenheid bij de doelstelling de Tweede Wereldoorlog betekenis te laten houden.
 • Salaris indicatie: tussen € 4.332,= en € 5.929,= bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (Schaal 11), met daarbij 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaar toeslag, thuiswerkvergoeding en vergoeding woon-werkverkeer.

Overige informatie:

 • Sluitingsdatum vrijdag 17 mei 2024
 • Na sluitingsdatum zal de eerste ronde selectiegesprekken plaatsvinden in Amsterdam op woensdag 22 mei a.s. De tweede gespreksronde vindt ook plaats in Amsterdam op maandag 27 mei a.s..
 • Wil je eerst meer weten over Stichting WO2NET of de rol van Senior Medewerker Publieksbereik, bel dan met Ellen van der Waerden (06-27421275)
 • Ben je meteen enthousiast dan zijn we benieuwd naar je CV en motivatie. Die kun je mailen naar anne.helfrich@wo2net.nl o.v.v. ‘sollicitatie Senior Medewerker Publieksbereik’
 • Stichting WO2NET is volger van de CAO Universiteiten en aangesloten bij het ABP

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards