Cornelis Arnold van Voorst van BeestOok bekend als: Cocky
Bussum, 19 januari 1920 - Venray, 23 oktober 1944Cocky wordt geboren op 19 januari 1920 in Bussum als zoon van Maurits van Voorst van Beest en Sally Knottenbelt. Als employé van Philips woont hij in Eindhoven, maar gedurende de oorlogsjaren woont hij ook een half jaar in Zeist waar hij assuradeur is.
Kort na het begin van de bevrijding van zuidelijk Nederland sluit hij zich aan bij de geallieerde strijdmachten en wordt als tolk gedetacheerd bij de Britse Royal Air Force (RAF).
Op 23 oktober 1944 is Cocky samen met de in Boxmeer werkzame zuster Bloem en kapelaan Willem Olieslagers uit Venray in een jeep onderweg naar een ernstig gewonde in het buitengebied van Venray. Het slachtoffer heeft niet lang meer te leven; de kapelaan reist mee om de laatste sacramenten toe te dienen en zuster Bloem zal indien mogelijk nog laatste palliatieve zorg verlenen.
Nadat ze even langs zijn geweest bij boerderij ’t Nieuwhuis van landbouwer Goumans, vervolgen ze hun weg door open land naar een Engelse militaire stelling. Spoedig verlaten ze de jeep, mogelijk om dekking te zoeken vanwege Duits granaatvuur. Daarbij zijn ze getroffen of op een landmijn gelopen en alle drie ter plaatse overleden. Cocky is 24 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Zeist.
(Bron: Brabantsgesneuvelden)
Bron: Herinner U de namen, Stichting 18 September.
Cocky wordt geboren op 19 januari 1920 in Bussum als zoon van Maurits van Voorst van Beest en Sally Knottenbelt. Als employé van Philips woont hij in Eindhoven, maar gedurende de oorlogsjaren woont hij ook een half jaar in Zeist waar hij assuradeur is. Kort na het begin van de bevrijding van zuidelijk Nederland sluit hij zich aan bij de geallieerde strijdmachten en wordt als tolk gedetacheerd bij de Britse Royal Air Force (RAF). Op 23 oktober 1944 is Cocky samen met de in Boxmeer werkzame zuster Bloem en kapelaan Willem Olieslagers uit Venray in een jeep onderweg naar een ernstig gewonde in het buitengebied van Venray. Het slachtoffer heeft niet lang meer te leven; de kapelaan reist mee om de laatste sacramenten toe te dienen en zuster Bloem zal indien mogelijk nog laatste palliatieve zorg verlenen. Nadat ze even langs zijn geweest bij boerderij ’t Nieuwhuis van landbouwer Goumans, vervolgen ze hun weg door open land naar een Engelse militaire stelling. Spoedig verlaten ze de jeep, mogelijk om dekking te zoeken vanwege Duits granaatvuur. Daarbij zijn ze getroffen of op een landmijn gelopen en alle drie ter plaatse overleden. Cocky is 24 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Zeist.
Bron: Brabantse Gesneuvelden
Het leven tijdens de oorlog van Cornelis Arnold van Voorst van Beest
1944Omgekomen in Venray
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Geregistreerde oorlogsslachtoffers
180.000 Nederlanders zijn door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Op Oorlogsbronnen vind je persoonsdata over deze mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog zijn omgekomen. Het gaat zowel om militairen als burgers.
Aanbieder
OorlogsgravenstichtingDigitaal Monument Herinner U de namen
Stichting 18 September verzamelde namen van oorlogsslachtoffers in en uit Eindhoven.
Aanbieder
Stichting 18 SeptemberIn Memoriam Brabantse gesneuvelden
Een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers.
Aanbieder
Brabantse GesneuveldenGevallenen '40-'45 database
De Gevallenen 40-45 Database is een aanvulling op de Erelijst van Gevallenen 40-45. De Erelijst een boek, maar de Database is een digitale lijst die constant wordt aangevuld en gecorrigeerd door het NIOD. De database gevallenen 40-45 is aangesloten op Oorlogsbronnen.
Aanbieder
NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
Afbeelding van Cornelis Arnold van Voorst van Beest
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Cornelis Arnold van Voorst van Beest, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl