Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bekendmakingen

Bekendmaking uit Boekel over Mobilisaties; Luchtbescherming, Verduistering en Luchtaanvallen

1 augustus 1939

Bekendmaking uitgevaardigd door C. Schafrat, Burgemeester van Boekel, namens de Gemeente Boekel. Gepubliceerd rond 1 augustus 1939 in Boekel. De bekendmaking gaat over Mobilisaties; Luchtbescherming, Verduistering en Luchtaanvallen.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Wat gebeurde er na deze bekendmaking?

1939

Afkondiging algehele mobilisatie

28 augustus 1939
Gebeurtenis toevoegen aan deze tijdlijnHeb jij meer informatie of zijn we iets vergeten? Help ons en voeg toe wat je weet.
De afkondiging van de algehele mobilisatie door de Nederlandse regering vond plaats op 28 augustus 1939. Het Nederlandse leger werd in paraatheid gebracht: ongeveer 150.000 mannen die in de periode 1924-1938 hun diensttijd hadden vervuld, kregen de oproep om zich bij hun troepenonderdeel te melden en de landsverdediging op zich te nemen. Generaal Reijnders werd benoemd tot opperbevelhebber van Land- en Zeemacht.
Andere bekendmakingen die hierbij horen
+ 4
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards