Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Echtpaar Kers

1989

Echtpaar Kers-Beldman 50 jaar getrouwd, juni 1989 Foto uit het Holtens nieuwsblad en hieronder een deel van de tekst: "Vandaag is het echtpaar H. Kers en J.W. Kers-Beldman vijftig jaar getrouwd. Ze vieren dat dicht bij huis, in café ‘Het Bonte Paard’ te Dijkerhoek. Hendrikus Kers werd in de buurt van dit café geboren, in Bathmen. Janna Beldman aan- schouwde het levenslicht enkele jaren later, in ’t Holterbrook. Nu ze beiden de zeventig al gepas- seerd zijn, wonen ze nog steeds, tot hun tevredenheid, in dezelfde buurt. De heer Kers kwam op zijn ze- vende jaar op boerderij ‘de Bolink’ in Dijkerhoek terecht. Daar ging hij ook naar de lagere school. Na zijn schoolperiode kan hij thuis, op de boerderij aan de slag. “Het mooi- ste werk vond ik het omgaan met paarden, het ploegen bijvoorbeeld, Maar er was meer te doen dan al- leen dat en alles moest toen met de hand”. Mevrouw Kers-Beldran werd geboren op het erve Scholman en &ing eveneens in Dijkerhoek op school. Ook zij werkte, na haar schooltijd, thuis op de boerderij. Een jaar voor de oorlog trouwden ze en kwamen aan de Sangeldijk te wonen." "Kers werkte tot zijn vijfenzestig- ste voor het Kl-station. “Hij kwam toer overal en na zijn pen- stonering heeft hij die contacten echt gemist’, vertelt mevrouw Kers. "

Collectie
  • Beeldbank Erfgoed Rijssen-Holten
Type
  • Afbeeldingen
Identificatienummer van Erfgoed Rijssen-Holten
  • 47a5ed49-d95d-8064-515a-22d69e2995ba
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards