Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Lange jas van bruin leer, met dichtgenaaide kogelgaten, gedragen door Eliazar Blei Weissmann tijdens de fusillade op 20 februari 1945 op de Coolsingel

1930 - 1940

Lange bruine leren jas met schouderpassen en een taille-naad. Sluiting met drie leren knopen waarvan er een ontbreekt. Naast de knoopsgaten ook drie leren knopen. Op de onderrand van de mouwen lipjes met een leren knoop. Op het linker voorpand op... Leren jas gedragen door Eliazar Blei Weissmann. Hij droeg deze jas tijdens zijn executie op 20 februari 1945 voor het gebouw van Nijverheid en Handel op de Coolsingel. Er zijn drie kogelgaten zichtbaar in de voorzijde van de jas, in het achterpand zijn ook drie gaten zichtbaar. Alle gaten zijn gerepareerd. Is de jas daarna nog gedragen door broer Lodewijk?

Organisatie
Collectie
  • Leren jas gedragen door Eliazar Blei Weissmann. Hij droeg deze jas tijdens zijn executie op 20 februari 1945 voor het gebouw van Nijverheid en Handel op de Coolsingel. Er zijn drie kogelgaten zichtbaar in de voorzijde van de jas, in het achterpand zijn ook drie gaten zichtbaar. Alle gaten zijn gerepareerd. Is de jas daarna nog gedragen door broer Lodewijk?
Type
  • Object
Rechten
Identificatienummer van Museum Rotterdam
  • http://museumrotterdam.nl/collectie/item/91580-1
Trefwoorden
  • overkleding
  • kleding
  • mannenkleding
  • kostuum
  • jas
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards