Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Lange jas van bruin leer, met dichtgenaaide kogelgaten, gedragen tijdens de fusillade op 20 februari 1945 op de Coolsingel

Lange bruine leren jas met schouderpassen en een taille-naad. Sluiting met drie leren knopen waarvan er een ontbreekt. Naast de knoopsgaten ook drie leren knopen. Op de onderrand van de mouwen lipjes met een leren knoop. Op het linker voorpand op...
Leren jas gedragen door Eliazar Blei Weissmann. Hij droeg deze jas tijdens zijn executie op 20 februari 1945 voor het gebouw van Nijverheid en Handel op de Coolsingel. Er zijn drie kogelgaten zichtbaar in de voorzijde van de jas, in het achterpand zijn ook drie gaten zichtbaar. Alle gaten zijn gerepareerd. Is de jas daarna nog gedragen door broer Lodewijk?
Datum
1 januari 1930
Type
  • Object
Organisatie
Collectie
  • Leren jas gedragen door Eliazar Blei Weissmann. Hij droeg deze jas tijdens zijn executie op 20 februari 1945 voor het gebouw van Nijverheid en Handel op de Coolsingel. Er zijn drie kogelgaten zichtbaar in de voorzijde van de jas, in het achterpand zijn ook drie gaten zichtbaar. Alle gaten zijn gerepareerd. Is de jas daarna nog gedragen door broer Lodewijk?
Datum
  • 1930-01-01
  • 1940-01-01
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media