Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Chineesch Festival te Amsterdam op 8 en 9 september 1945

N.L.F. journaal met de volgende onderwerpen:
1. Titel: Chineesch Festival te Amsterdam op 8 en 9 september 1945, verdeeld in scenes voorzien van de tussentitels: Opstelling bij het Waaggebouw, Marsch door de stad met medewerking van het Canadeesche leger, Draken en leeuwendans op den Dam.
2. Titel: Bezoek van Generaal J. Dwight Eisehouwer aan Amsterdam, verdeeld in scenes voorzien van de tussentitels: Burgemeester de Boer verwelkomt aan de rand van Amsterdam de Grote Generaal, Kranslegging op de plaats waar de eerste illegale strijders vielen, Receptie vond plaats in de historische Burgerzaal van het Koninklijk Paleis.
3. Titel: Montgomery in Holland; verdeeld in scenes voorzien van de tussentitels: Begroeting door burgemeester De Boer aan de grens van Amsterdam, Aankomst Amstel-Hotel, Vertrek van Schiphol.
4. Titel: Nederland herdenkt 1940-1945 Vierde deel: Defilé, verdeeld in scenes voorzien van de tussentitels: Het nieuwe Nederlandsche Leger, De binnenlandsche strijdkrachten, De politie, De brandweer, De Gemeentelijke Geneeskundige Dienst, Sportverenigingen, Overzeesche gebieden. Dit herdenkingsdefilé vond waarschijnlijk plaats op 31 augustus in het Olympisch Stadion.
Datum
1 januari 1945
Type
  • Video
Vervaardiger
  • Tjepkema, J.P.M.
Collectie
  • Oorlog in Blik
Datum
  • 1945-01-01
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media