Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Sport staalt spieren - Een kaleidoscoop van belangrijke sportgebeurtenissen

Serie overzichten waarin verschillende takken van sport aan de orde komen. <br/>23:48 Kaatswedstrijd in Friesland. 24:51 IJszeilen. 25:42 Zweefvliegtuigen van de Nationale Luchtvaartschool Holland worden bij het starten op het vliegveld de lucht in getrokken door een motorvliegtuig, waarvan ze daarna worden losgekoppeld. 27:24 Korfbalwedstrijd op plein in Amsterdam. 28:19 Kanowedstrijden voor 1-, 2-, en 4-persoons kano's in de omgeving Zaandam/Haarlem, waarbij oa gebouw van "Werf Conrad" gepasseerd wordt. 29:18 Wielrennen: wielerwedstrijd langs strand en Kurhaus op de boulevard in Scheveningen, waarbij oa onder reclame "Persil blijft Persil" doorgereden wordt en op de achtergrond de Scheveningse pier zichtbaar is met huldiging van de winnaar; baanwedstrijden wielrenners in stadion in 1935, waarbij winnaar lauwerkrans krijgt omgehangen; wedstrijd stayeren met cu winnaar. 31:54 Schaatswedstrijden. 32:51 Windhondenrennen. 33:25 Div. beelden van waterskiën, waarbij ook evenwichtskunsten vertoond worden. 34:12 Div. beelden van motorbootraces, waarbij een speedboot met de naam "Poison Ivey" meedoet.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards