Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Feestelijke start van de Prins Bernhard Stichting

1947

Documentaire gemaakt in opdracht van Philips over de officiële start van de naoorlogse Prins Bernhard Stichting [beter bekend als het Prins Bernhard Cultuurfonds] met de volgende tussentitels: 'Het Prinselijk Paar te Eindhoven', '2 uur 15: Z.K.H. arriveert op 't vliegveld Welschap' (aankomst van Pr. Bernhard alleen in een 'Piper-cup' vliegtuigje), 'De tocht door Eindhoven naar het van Abbe museum', 'Eindhoven defileert voor de Prins' (defilé voor het Van Abbemuseum) verdeeld in 'de Gilden defileren' en 'Vendelzwaaien', '6 uur: Een onofficieel bezoek ten huize van Majoor Bruining' met 'De aankomst der gasten', 'om 7uur 30 arriveert de Prinses op de Wielewaal (de villa van ir. F. Philips)', 'de aankomst de Autoriteiten bij het Philips ontspanningsgebouw' (met o.a. aankomst van dr. Anton Philips), 'Het Prinselijk Paar', 'Het kleinkunst-ensemble 'de regenboog' verzorgt het programma', 'In de feeëriek verlichte zaal opent de Prinses het Bal', 'het einde van een geslaagde dag'.

Vervaardiger
  • Mirror Film
Thema's
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards