Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

BB06721_HCO.mp4

N.B. nog niet uitgewerkt: is het zeker dat het om Olympische spelen Amsterdam gaat? Lijkt zeker niet het geval, eerder een viering van een regeringsjubileum Wilhelmina, maar niet te achterhalen welke... Wat zegt beheersdossier?<p/>Olympische Spelen Amsterdam <br/>Opname's van Koningin Wilhelmina en Z.K.H.Prins Hendrik in een rijtuig door de straten van Amsterdam en de opening van de IXe Olympiade door de Prins-Gemaal in het Olympisch stadion. <br/>N.B. zijn amateuropnamen<p/>00.59.24 Opnamen vanuit een raam van een stoet met rijtuigen en militairen te paard. <br/>00.59.47 Beelden in het donker van feestverlichting, met onder meer een W. <br/>01.00.02 Een door vier paarden getrokken rijtuig met koningin Wilhelmina (?) prins Hendrik rijdt over de atletiekbaan van het Olympisch stadion. <br/>01.00.28 Groepen en vlaggendragers bewegen op het binnenterrein. <br/>01.00.51 Een blik op de volgepakte tribunes. <br/>01.00.54. Een muziekkorps loopt op de atletiekbaan, gevolgd door een historische optocht. <br/>01.01.11 Einde <br/>(N.B. Tijdcode via digibeta)<p/>N.B. Lijkt dus niets met Olympische spelen te maken te hebben?

Vervaardiger
  • onbekend
Plaats
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards