Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Nederlandse troepen naar Sumatra

1947

Aankomst van een troepenschip in Nederlands-Indië. O.a. generaal Spoor en <br/>commandant Dürst Britt in beeld. Een VHK militair met het embleem van de <br/>7 december divisie. De koninklijke marechaussee in beeld en fanfare korps. <br/>Beelden aan boord. Inscheping op landingsvaartuig LT-104 en N-205. Aan boord <br/>gaan vanaf landingsvaartuig op een groot troepenschip door middel van <br/>touwladders. Het aan boord takelen van materieel. Beelden van de zee en een <br/>aantal schepen. Houten kist met erop de tekst van de stafcompagnie van het <br/>8e regiment stoottroepen. Het landingsvaartuig LST "Pelikaan" van de <br/>gouvernements marine. Voorbij varen landingsvaartuig LT-105, MV-1 en PC-2973. Olieraffinaderijen op Zuid-Sumatra.

Vervaardiger
  • [Marvo]
Collectie
  • Oorlog in Blik
Type
  • Film
Identificatienummer van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • NLtroepen_Sumatra.mp4
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards