Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Het "duizendbladzijdenboek". <br/>Aard van de stukken: <br/>Prints van de eerste veertig bladzijden van wat ik gemakshalve het "duizendbladzijdenboek" genoemd heb

Het "duizendbladzijdenboek".
Aard van de stukken:
Prints van de eerste veertig bladzijden van wat ik gemakshalve het "duizendbladzijdenboek" genoemd heb, versie mei 2002. Aan het begin een uitvoerige inhoudsopgave. De rest staat op het bijgevoegde schijfje.
Toelichting:
- Ik gaf het boek de titel "Uit de twintigste eeuw" ( "Om te grasduinen"). Het bestaat uit de delen I A "Autobiografie chronologisch", I B "Autobiografie thematisch", een deel II "Overpeinzingen" en een deel III "Schrijfsels (dichtpogingen)".
- Aan dit boek werk ik nog voortdurend. Het uitprinten van de ruwe werkversie heb ik na veertig bladzijden opgegeven. Na mijn dood hoort hier een exemplaar van de laatste versie te komen.
- De autobiografische gegevens vormen de context van de rest van de verzameling. Ze zijn niet van belang voor het schrijven van een biografie van mij persoonlijk, maar voor het zich inleven in de groep van de kleine intellectuelen, die langzamerhand in de tweede hel ft van de 20e eeuw steeds groter werd.
- Ze kunnen ook gezien worden als een aanvulling op de dissertatie Jan Brands-'Die hoeft nooit meer wat te leren.' Levensverhalen van academici met laaggeschoolde ouders. Ed. SUN, Nijmegen, 1992. 352 p. ISBN 90.6168.369.6. Diss. Univ. Amsterdam.
Brands constateerde daarin dat er weinig ego-documenten zijn van academici afkomstig uit lagere milieu's. Voer voor sociologen.
- De overpeinzingen kunnen deels ook waarde hebben als inspiratiebron. Voor het copyright zie het inleidende gedeelte van dit duizendbladzijdenboek. Voor niet-commercieel gebruik geen copyright
Datum
1 januari 1992 - 1 januari 2002
Type
  • Archiefstuk
Organisatie
Serie
  • Doos 1
Datum
  • 1992-2002
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media