Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

W. Claes (korporaal-schrijver Koninklijke Marine)

1940

Zoals Claes in zijn memoires ( De kat met negen levens ) in het hoofdstuk 'Marineman af' zelf aangaf, bleef de marineperiode ook na zijn diensttijd een deel van zijn leven en bleef hij gefascineerd voor de onderzeedienst. In de loop van de tijd heeft hij een verzameling opgebouwd van documentatie, beeldmateriaal en correspondentie die is gelieerd aan de Onderzeedienst in het algemeen en zijn belevenissen op de onderzeeboot Hr.Ms. O 21 in het bijzonder. De meest recente correspondentie dateert uit 2002; het vroegste fotomateriaal uit 1940. Claes was ook lid van de Reünistenvereniging van de Onderzeedienst 'Klaar voor Onderwater'. Van deze vereniging bevindt zich documentatie- en beeldmateriaal in de collectie. Door de publicatie van zijn boek in 1980 en een heruitgave in 1997 heeft Claes een grote correspondentie opgebouwd met oud-marinepersoneel. Ook deze briefwisselingen zijn in de collectie terug te vinden. In 2005 is de verzameling door de weduwe Claes geschonken aan het Instituut voor Maritieme Historie (IMH) van de Marinestaf. Door de fusie in 2005 van de vier historische diensten van de krijgsmachtdelen berust de collectie nu bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). De collectie loopt over de jaren 1940-2002 en is volledig openbaar.

Collectie
  • Archieven NIMH
Type
  • Archief
Identificatienummer van Nederlands Instituut Militaire Historie
  • 077
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards