Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Slag om Arnhem

1944

De collectie Slag om Arnhem is ontstaan uit de gerubriceerde documentatiecollectie van het voormalige Instituut Militaire Geschiedenis (IMG). Divers materiaal betreffende deze slag is gedurende 1945 tot eind jaren 90 thematisch geordend als basismateriaal voor verder onderzoek. Om deze reden bestaat er slechts een inhoudelijke relatie tussen de stukken maar is de bron van herkomst divers. De aard van de stukken bestaat uit van bronmateriaal zoals gevechtsverslagen en interviews en documentatie zoals krantenartikelen en brochures. Aan deze collectie is het onderzoeksmateriaal van Th. A. Boeree inhoudelijk sterk gerelateerd. Boeree (NIMH, Collectienummer 411). De looptijd van de collectie omvat de jaren 1944 t/m 2003. De collectie is volledig openbaar.

Collectie
  • Archieven NIMH
Type
  • Archief
Identificatienummer van Nederlands Instituut Militaire Historie
  • 438
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards