Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Bührmann, J.C.

Openbaarheid: Volledig openbaar
Over het archief: Actief in de Ordedienst. Onderhield de contacten tussen het Algemeen Hoofdkwartier en de gewestelijke commandanten en hun vertegenwoordigers.
Verwante archieven: Het archief van de Ordedienst wordt beheerd door het Centraal Archieven Depot van het ministerie van Defensie.
Inleiding

Mr. J.C. Bührmann (schuilnaam Chris van Buren) was in het begin van de oorlog werkzaam op het gemeentesecretariaat te Diemen. Voor de oorlog was hij tweede luitenant bij de Infanterie-Brigade van de Vrijwillige Burgerwacht te Amsterdam. In het begin van de oorlog is hij via het LOF in de OD terecht gekomen waar hij, voordat hij gearresteerd werd, contacten onderhield tussen het Algemeen Hoofdkwartier en de gewestelijke commandanten of hun vertegenwoordigers. Na de oorlog was hij adjudant van de Koningin in Den Haag.

Het archief, dat bestaat uit een portefeuille, bevat 7 mappen inhoudende hoofdzakelijk verhandelingen en stukken betreffende de illegaliteit tijdens de bezetting. De toegang is in december 1970 vervaardigd door mejuffrouw A.H. Stork.

Status: NIOD-KNAW collectie
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media