Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Dossier - Brück, dr. Walther (aanvullingen)

Dossier - Brück, dr. Walther (aanvullingen)
Levensloop: Geboren 4 februari 1900 te Düsseldorf. Jurist en econoom. Werd in 1934 lid van de NSDAP en de SS. Had tot 27 april 1940 de leiding van een bureau voor handelsvoorlichting en economie te Oberhausen. Toen ingedeeld bij de Waffen-SS. Deed dienst als ordonnans-officier aan het Oostfront. Hij werd in september 1943 overgeplaatst naar Den Haag. Ingedeeld bij de staf van de Waffen-SS als hoofd van de afdeling Ia met de rang van Obersturmbannführer. Zijn voornaamste taak was de opstelling, indeling en oefening van de troepen en het nemen van afweer maatregelen tegen aanvallen van de vijand. Brück was tevens persoonlijk referent van Rauter.
Status: NIOD-KNAW collectie
Openbaarheid: Deze stukken zijn beperkt openbaar. Zij zijn slechts raadpleegbaar na verkregen toestemming van de directeur van het NIOD. Voor bezoekers die deze toestemming willen hebben, ligt een formulier bij de balie van de studiezaal van het NIOD.
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media