Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Bogaards, J.W.

Het archief bevat documenten (verslagen, correspondentie, brochures) en voorwerpen (emblemen, onderscheidingen, dagboek).
Openbaarheid: Volledig openbaar
Over het archief: Tussen 1947 en 1950 was J.W. Bogaards in Nederlands-Indië ziekenverzorger bij de 4e Hulpverbandplaats Afdeling.
beheersgeschiedenis/overbrenging naar het NIOD

Het archief is in februari 2018 door de Historische Vereniging Boskoop aan het NIOD geschonken.

Geschiedenis

In 1947 werd dhr. Bogaards opgeroepen voor militaire dienst, hij werd ingedeeld bij de geneeskundige dienst en is als onderdeel van de 4e Hulpverbandplaats Afdeling ingezet in Nederlands-Indië. Als 'hospitaalsoldaat' hield hij zich voornamelijk bezig met het verzorgen van zieken, gewonden en de bijkomende zaken in en om het veldhospitaal. In de jaren 1948 en 1949 is hij echter ook 'te velde' ingezet als gewondenverzorger bij een infanterie-eenheid, hier maakte hij ook gevechtsacties mee in de strijd contra de T.N.I. (Tentara Nasional Indonesia). Tijdens de repatriëring van de 4e Hulpverbandplaats Afdeling is hij als korporaal zelfs tot pelotonscommandant benoemd, hij vervulde deze functie tot de aankomst in Nederland in mei 1950. Na zijn diensttijd is hij vele jaren betrokken geweest bij herdenkingen, reünies en bij de veteranenorganisatie V.O.M.I.

periode van ontstaan

Het archief is gevormd in de periode 1947-2012.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media