Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Boef, D. de

periode van ontstaan

Het archief is gevormd in de periode 1986-1995.

beheersgeschiedenis/overbrenging naar het NIOD

Het archief is in 2009 door dhr. Dik de Boef overgedragen aan het NIOD.

Openbaarheid: Enkele inventarisnummers van dit archief zijn beperkt openbaar. Details staan vermeld in de rubriek "openbaarheid".
Het archief bestaat voornamelijk uit verslagen en correspondentie. Het audio(-visuele) materiaal is overgezet op CD-ROM en gedeeltelijk elders ondergebracht.
Levensloop

Dik de Boef werd op 1 oktober 1940 geboren in Rotterdam. Dik’s ouders zijn als communist overtuigd tegenstanders van het nazi-regime, en zijn actief in het verzet. Het gezin verhuist naar Arnhem waar op 22 februari 1944 bij een bombardement hun woonhuis wordt getroffen door twee voltreffers. De Boef raakt hierbij gewond; hij wordt getroffen door vallend puin en zit enige uren bekneld.

Dik de Boef is in de periode 1986-1991 wegens zijn oorlogstrauma in behandeling geweest bij de Stichting Centrum '45 te Oegstgeest, alwaar hij heeft deelgenomen aan de zg. Penthotal-sessies van professor J. Bastiaans. De "methode Bastiaans", het behandelen van volwassenen met oorlogstrauma's met LSD of penthotal, moest patiënten hun (oorlogs)verleden laten herbeleven. De Boef heeft ook deelgenomen aan gespreksgroepen van de Vereniging van Kinderen van Verzetsdeelnemers.

Dik de Boef is voorzitter van het Centraal Orgaan Voormalig Verzet en Slachtoffers (C.O.V.V.S.).

Over het archief: Eind jaren tachtig nam Dik de Boef deel aan de zogeheten Penthotal-sessies van professor J. Bastiaans. De "methode Bastiaans", het behandelen van volwassenen met oorlogstrauma's met LSD of penthotal, moest patiënten hun (oorlogs)verleden laten herbeleven.
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media