Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

'Im Gedenken des Wahlkampfes in Lippe. Dr. Frick sprach in Lemgo' .

18 januari 1944

'Im Gedenken des Wahlkampfes in Lippe. Dr. Frick sprach in Lemgo' . 'Der Reichsprotektor fur Bohmen und Mahren, Reichsminister Dr. Frick, der nog auf keinem Lipper-Treffen zur Erinnerung an den entscheidenden Lippischen Wahlsieg von 1933 fehlte, nam auch am 11. Erinnerungstreffen, das am 14. und 15. Januar in Lemgo und Detmold durchgefuhrt wurde, teil.' Lemgo is een plaatsje gelegen in de huidige Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen Wilhelm Frick (Alsenz, 12 maart 1877 - Neurenberg, 16 oktober 1946) was een Duits nazipoliticus. De jurist Frick behoorde tot de medestanders van Adolf Hitler van het eerste uur. Na de beruchte Bierkellerputsch van Hitler verloor hij zijn functie van politiechef in München vanwege zijn lidmaatschap van de NSDAP. Een jaar later werd hij voorzitter van de NSDAP-fractie in de Rijksdag. In het eerste kabinet van Hitler werd Frick minister van binnenlandse zaken. Hij stelde op de belangrijke posten nazi-aanhangers aan. Tijdens de oorlog nam zijn belang af. Heinrich Himmler nam zijn ministerspost over en Frick werd benoemd tot Rijksprotector van Bohemen en Moravië (1943-1945). Na de Tweede Wereldoorlog werd Wilhelm Frick tijdens het Proces van Neurenberg ter dood veroordeeld. Het vonnis werd door ophanging ten uitvoer gebracht.

Collectie
  • NIOD
Type
  • Foto
Identificatienummer van NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
  • 215700
Trefwoorden
  • Nazi's
  • Duitse strijdkrachten
  • Oorlogsmisdadigers
  • Officieren
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards