Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Indisch orkest tijdens een repetitie .tGijzelaarskamp Beekvliet, St. Michielsgestel, Noord Brabant.

Indisch orkest tijdens een repetitie .tGijzelaarskamp Beekvliet, St. Michielsgestel, Noord Brabant. In juni, september en oktober 1940 namen de nazi's een groot aantal vooraanstaande Nederlanders gevangen. Hun gijzeling was een reactie op de gevangenneming van Duitsers in Nederlands-Indië. De door de nazi's opgepakte mensen werden daarom de Indische gijzelaars genoemd. . Eerst verbleven zij in een concentratiekamp in Schoorl, later in een aparte sectie van het concentratiekamp Buchenwald in Duitsland en vandaar werden ze overgebracht naar het Groot -Seminarie in Haaren, Brabant. Pas in mei 1942 werden zij toegevoegd aan ongeveer 460 nederlanders die op 4 mei 1942, gevangengenomen warden, tot herfst 1944 en geïnterneerd in Klein Seminarie Beekvliet in St. Michielsgestel. Zie ook album BC041 met foto's van Chr. Rupke.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards