Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Bruiloft in Westerbork. David Reichmann en Ingeborg Koh, getrouwd op 1 mei 1942.

1 mei 1942

Bruiloft in Westerbork. David Reichmann en Ingeborg Koh, getrouwd op 1 mei 1942. David Reichmann vluchtte in 1933 op 13 jarige leeftijd vanuit Karlsruhe (Duitsland) met zijn gezin naar Nederland. Inge Koh kwam uit Poznań (Polen). In Westerbork traden ze in het huwelijk. Beiden werden vanuit Westerbork naar Theresienstadt gedeporteerd waarna Inge in Bergen-Belsen terecht kwam. Hier werd ze op 24-jarige leeftijd vermoord. David werd met zijn vader Jakob Reichmann naar Auschwitz gedeporteerd en ze overleefden het kamp en de dodenmarsen. David hertrouwde na de oorlog en stichtte een gezin. (Info verkregen naar aanleiding van het onderzoek van Saskia Aukema, via de dochters van David Reichmann). Foto gemaakt door Rudolf Breslauer.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards