Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Oorlog in Blik - Bevrijding Bolsward

Verschillende indrukken van de oorlogstijd en de bevrijding van Bolsward. Twee mannen halen klokken van kerktoren af en pakken deze op straat in. Mensen wachten in rijen op straat voor de gaarkeuken. Bevrijdingsoptocht Canadezen in tanks. De deserteurs worden onder schot de brug over gestuurd. Kapotte gebouwen. Begrafenis van zeven mensen die op de valreep gefusilleerd werden. Vrouwen verliefd op de Canadese bevrijders. Voetbalwedstrijd van Canadezen tegen C.A.B. op zaterdag 28 april 1945. Geallieerde, Nederlandse en Friese vlaggen wapperen aan de woningen. Krant werd weer opnieuw uitgebracht (De Jong's Nieuws, Ons Noorden en Het Vrije Volk). Aftocht Duitse soldaten. Schotten met doedelzakken en Canadese soldaten trekken in optocht naar het stadhuis. Toespraak van de burgemeester. Een bevrijdingsoptocht door de straten.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards