Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Interview 04, mevrouw De Schrijver-'t Hart, Schiedamse bleekneusjes

1940 - 1945

Mevrouw De Schrijver-'t Hart (geboren 21 September 1933) is in 1944 via de christelijk-gereformeerde gemeente van Schiedam terecht gekomen in een christelijk-gereformeerd gezin met vijf kinderen in Balkbrug in Overijssel. Zelf was ze katholiek. Ze kreeg de indruk dat de moeder van het gezin er ‘niet zo blij mee was dat ik niet van hun kerk was’. Na een verblijf van zes weken in Overijssel keerde ze terug naar Schiedam, waar ze de hongerwinter meemaakte. Mede door de afwezigheid van haar vader, die als militair geïnterneerd was, was de hongerwinter voor haar, haar moeder en haar zieke jongere zusje een zeer moeilijke tijd. Na de bevrijding werd ze met een groep Schiedamse kinderen voor ongeveer drie maanden uitgezonden naar kasteel Méridon in Chevreuse (Frankrijk). Daar kreeg ze difterie.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards