Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Nederlandse vrijwilligers bij de Kriegsmarine.

Nederlandse vrijwilligers bij de Kriegsmarine. Het originele bijschrift luidt: 'Ook thans weer strijden Nederlanders voor Europa's vrijheid ter zee, in trouwe verbondenheid met hun Duitsche kameraden'. De foto is afkomstig uit de collectie van een Canadese veteraan. Voormalig Sergeant Jean D. Laloge (dienend in 'the 10th Field Squadron of the Royal Canadian Engineers of the Canadian Army's 5th Division) bivakeerde in de zomer van 1945 in een hotel in Bedum en vond een collectie foto's (allen BC162) in de keuken van het hotel. Het is mogelijk dat het hotel in Bedum in de oorlogsjaren werd gebruikt door de Duitse Kriegsmarine. Veel van de foto's zijn bedoeld voor de pers, met vaak achterop stempels die toestemming geven voor publicatie. Enkele van de foto's zijn gemaakt in Nederland en bevatten Nederlandse vrijwilligers bij de Kriegsmarine.

Collectie
  • NIOD
Type
  • Foto
Identificatienummer van NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
  • 107235
Trefwoorden
  • Nederlanders
  • Kriegsmarine
  • Oorlogsvrijwilligers
  • Duitse strijdkrachten
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards