Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Canadezen in Groningen

na mei 1945

Bevrijding van Groningen door de Canadezen. Tussen 13 en 16 april werd er hevig gevochten in Groningen. De stad liep veel schade op en 106 burgers kwamen om. Album met foto’s van de familie De Tel uit Groningen. De foto’s tonen de inkwartiering van Canadezen bij deze familie, de bevrijdings dagen in Groningen, het opbrengen van Duitse soldaten en geruïneerde huizen. De laatste foto’s zijn uit 1947 van ene Gitze en betreffen de politionele acties in Nederlands Indië. Er zitten ook briefkaarten ingeplakt, cartoons over/van de Canadezen. Los bijgevoegd een document uit oktober 1944 en een brief uit Canada. Het maakt onderdeel uit van een collectie brieven van A.G. de Tel aan zijn ouders in Groningen uit Berlijn waar hij te werk gesteld was.(zie aanwinst 995).

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards