Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Doofstomme Amerikanen terug in Nederland.

11 juli 1945

Doofstomme Amerikanen terug in Nederland. Amerikaansche vliegers die boven Nederland werden neergeschoten en door ondergrondsche organisaties werden verzorgd, kregen vaak, om in het openbaar geen moeilijkheden met spreken te krijgen, persoonsbewijzen met de vermelding: Doofstom. In Nederland is nu een afvaardiging van deze Amerikaansche vliegers aangekomen. Het is hun taak alle personen op te sporen welke hun gedurende de oorlog hulp hebben verleend. Deze menschen zullen een onderscheiding resp. een dankoorkonde ontvangen van het Amerikaansche leger. Voorts wordt er in overweging genomen om in gevallen waarbij door dit hulpwerk mensenlevens zijn te betreuren financieele steun aan nabestaanden te verleenen. Foto Anefo/ Lemaire Een der leidende Amerikaansche officieren van deze deputatie, die zoojuist in Nederland is gearriveerd, begroet voor zijn hoofdkwartier een oude vriend uit zijn onderduiktijd in Nederland.

Collectie
  • NIOD
Type
  • Foto
Identificatienummer van NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
  • 42381
Trefwoorden
  • Amerikanen
  • Militairen
  • Officieren
  • Naoorlogse periode
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards