Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Interview 02, Schiedamse kinderen op stap

1940 - 1945

Geïnterviewde is twee keer uitgezonden. In 1942 – hij was toen 7 jaar - verbleef hij drie weken bij een protestants gezin in Sassenheim. De tweede keer was begin 1945, in de hongerwinter, naar Goor (Overijssel). Dit tweede gezin was niet religieus en bestond uit een vrouw en haar vader. Later bleken ze pro-Duits te zijn, de vriend van de vrouw was een NSKK’er. De geïnterviewde heeft het er helemaal niet naar zijn zin gehad en was opgelucht’dat hij op 3 juli - zijn verjaardag- 1945 naar Schiedam terugkeerde. Eén van de jongens met wie hij per vrachtwagen naar Goor was gekomen, is tijdens een bombardement op Goor om het leven gekomen. Een tante van hem is in Schiedam van de honger overleden. Deze video is niet online beschikbaar. Klik op 'Bekijk Bron' om na te gaan waar de video te bekijken is.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards