Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Slachtoffers van de Japanse honger-politiek.

augustus 1945

Slachtoffers van de Japanse honger-politiek. Deze foto werd niet in Buchenwald gemaakt, maar in een Japans interneringskamp waar honderden Nederlanders drie jaar lang aan ziekte en ontbering waren blootgesteld. NI 5779 De tienduizenden soldaten van het in 1942 verslagen KNIL in de Japanse krijgsgevangenkampen worden na jarenlange ontberingen bevrijd, zoals deze broodmagere Nederlanders in Singapore. De Japanners koesteren diepe minachting voor een krijgsgevangene. hij had zich op het slagveld moeten doodvechten, is hun overtuiging. het keizerrijk Japan acht zich dan ook niet gebonden aan de Conventie van Geneve en gaat zich bij de behandeling van de 65.000 KNIL-militairen te buiten aan moord, mishandeling, vernedering en het laten verrichten van dwangarbeid.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards