Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Fotoalbum Indiëganger A.P. La Grand, Bataljon Zeeland

Dit fotoalbum, samengesteld door A.P. (Adriaan Pieter) La Grand uit Nieuwdorp, biedt een uniek en persoonlijk perspectief op de ervaringen van een Indiëganger. Het album, met een harde textiele kaft, liggend formaat en samengebonden met koord, bevat ongeveer 257 zwart-wit foto’s die herinneren aan de diensttijd van La Grand bij Bataljon Zeeland. Geboren op 4 februari 1922 en overleden op 11 oktober 2015, documenteert La Grand's fotoalbum niet alleen militaire gebeurtenissen, maar ook de dagelijkse realiteit en kameraadschap onder de soldaten. De foto's in dit album variëren van formele groepsportretten en landschapsfoto’s tot meer informele beelden van het dagelijks leven in het kamp. Ze bieden een intiem en gedetailleerd beeld van de omstandigheden en ervaringen van de Nederlandse militairen in Nederlands-Indië, en onthullen de persoonlijke kant van een historische gebeurtenis die vaak in algemene termen wordt besproken. Het fotoalbum van La Grand is een waardevol historisch document dat inzicht geeft in de ervaringen van de Nederlandse soldaten tijdens de naoorlogse jaren en dient als een belangrijk visueel verslag van hun tijd in Nederlands-Indië. Het is een tastbare herinnering aan de diensttijd van La Grand en de gedeelde ervaringen van zijn kameraden bij Bataljon Zeeland.

Collectie
  • Beeldbank Bevrijdingsmuseum Zeeland
Type
  • fotoalbum
Identificatienummer van Bevrijdingsmuseum Zeeland
  • Z-100010
Trefwoorden
  • Indonesische onafhankelijkheidsstrijd
  • Bataljon Zeeland
  • Oorlogsvrijwilligers
  • Provincie Zeeland
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards