Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Ongedateerde brief [3p] met gedetailleerd verslag van de (aanloop naar de) Februaristaking.

Ongedateerde brief [3p] met gedetailleerd verslag van de (aanloop naar de) Februaristaking. De brief is ondertekend door 'Tijl Uilenspiegel', op de envelop staat als afzender 'G.E. Fin. Geert' [Gefingeerd] en als afzendadres 'Museumplein 17, Amsterdam', waar de vakbond van fabrieksarbeiders gevestigd was. De brief is waarschijnlijk geschreven door iemand die actief was in het verzet, maar het is onduidelijk tot welke groep de schrijver behoorde. De brief is geadresseerd aan het 'Consulate General of the Netherlands' in Lissabon, Portugal, maar op de envelop staat een stempel 'Zurück an Absender'. Een klein strookje in de envelop geeft aan dat de brief gecontroleerd zou zijn door de 'Auslandsbriefprüfstelle Berlin'. De brief is ongedateerd maar lijkt kort na de Februaristaking geschreven, op de envelop staat in potlood '13/3/41'.

Collectie
  • Collectie Verzetsmuseum Amsterdam
Identificatienummer van Verzetsmuseum Amsterdam
  • 19923
Trefwoorden
  • Egodocumenten
  • Censuur
  • Amsterdam
  • Staking, Februaristaking
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards