Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

In het licht van de bevrijding, interview 05

Website Omroep Venlo; URI=http://www.omroepvenlo.nl/
'In het licht van de bevrijding' is een achtdelige serie door Charles van den Berg waarin hij praat met acht personen die persoonlijk de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. In 2005 is, in het kader van de 60ste herdenking van de bevrijding van Venlo, de serie uitgezonden door Omroep Venlo in het radioprogramma Venlo Plus. In dit vijfde deel spreekt Charles van den Berg met Toon Hermans. Hij is geboren in 1919 te Hout-Blerick. Op 16 april 2005 is Toon Hermans overleden. Tijdens de mobilisatie in 1939 wordt Toon Hermans ingekwartierd in de Frederik Hendrikkazerne in Blerick. Hij is zijn hele verdere leven militair gebleven. Via de Peelstelling in Volkel vecht hij mee als onderofficier. Terug in Blerick maakt hij zich verdienstelijk bij het ondergronds verzet. Later ontvangt hij een hoge militaire onderscheiding voor zijn goede daden. Als er weer een oorlog zou uitbreken zou hij zich wel twee keer bedenken om zo, zonder voorkennis, het leger in te gaan, zo luidt zijn levensles.
Project 'In het licht van de bevrijding' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-fld-spo
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media