Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Erfgoed van de Oorlog, Collectie Diederichs, interview 01 - COLD01

Oral history interview met een vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog een relatie heeft met een Duitse militair en zwanger van hem raakt. Tijdens de zwangerschap hoort ze dat haar vriend getrouwd is. Ze is later nog een keer zwanger geweest van hem, maar heeft toen een abortus laten plegen. Na zijn terugkeer naar Duitsland hebben ze nog een paar keer met elkaar geschreven. COLD01 heeft geen negatieve reacties gekregen op haar omgang met een Duitser. Ze is ook niet kaalgeschoren. Haar dochter is in de jaren tachtig op zoek geweest naar haar vader, maar die wilde geen contact. COLD01 heeft haar hele leven samengewoond met haar zus, die ook geïnterviewd is, zie COLD58. De aanleiding voor dit interview was het samenstellen van het boek 'Wie geschoren wordt moet stil zitten: de omgang van Nederlandse meisjes met Duitse militairen' / Monika Diederichs (2006). De voorwaarden voor het aanvragen van het interview staan beschreven in het veld 'Remarks'.
De 'Collectie Diederichs' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-2m5-tbe
Website Atria, opvolger van Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis; URI=http://www.atria.nl
Link naar interview met zus van geïnterviewde, COLD58; URI=http://persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-4nj-390
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media