Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Getuigen Verhalen, Schiedamse kinderen op stap, interview 03

Het gezin waarin de geinterviewde als kind opgroeide leed aan ondervoeding, wat bij haar in een slechte gezondheid resulteerde. Ze heeft gedurende de oorlogsjaren difterie en TBC gehad. Op voorspraak van haar huisarts is zij driemaal uitgezonden: naar Reuver, Oudenbosch en Florennes (België). In Reuver, waar ze zes weken zou blijven, had ze het niet naar haar zin. Aan het einde van haar verblijf kreeg ze difterie en kwam ze in een ziekenhuis in Venlo terecht, waar ze lange tijd heeft verbleven. In totaal duurde haar verblijf in Limburg zes ? zeven maanden. Bij haar tweede uitzending kwam de geinterviewde bij een gezin in Oudenbosch terecht, waar zij het wel erg naar haar zin heeft gehad. Ten tijde van de bevrijding leed ze aan TBC, waardoor zij niet aan de feestelijkheden kon deelnemen. Na de oorlog is ze door bemiddeling van het Rode Kruis naar Florennes uitgezonden, waar zij een jaar is gebleven en twintig kilo is aangekomen. Daar heeft ze een erg goede tijd gehad.
Project 'Schiedamse kinderen op stap' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-4rm-git
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awards