Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Getuigen Verhalen, Geallieerde Bombardementen in Amsterdam Noord op de Fokkerfabriek in juli 1943, interview 07

Thematische collectie: Erfgoed van de Oorlog, Getuigen Verhalen, Project 'Geallieerde Bombardementen in Amsterdam Noord op de Fokkerfabriek in juli 1943' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-yav-vsq
Mevrouw van Leeuwen heeft het bombardement in Amsterdam Noord op 17 juli 1943 meegemaakt toen zij bijna 5 jaar oud was. Ze was thuis met haar vader en moeder en 2 oudere broers. Haar moeder en zijzelf waren in de gang en hebben gewacht tot het lawaai en het vallen van puin enigszins over was. Haar broertjes en vader waren in een ander deel van het huis. Haar vader is naar beneden gestort met keuken en al en is diezelfde dag overleden. De broer van 14 is er ongedeerd uitgekomen, de broer van 7 kwam onder een bed en muur terecht en is 3 weken later overleden. De begrafenissen herinnert zij zich nog. Mevrouw van Leeuwen vertelt ook hoe die ervaringen als heel jong kind invloed hebben gehad op haar latere leven.
Datum
1 april 2010
Type
  • Audio
Organisatie
Vervaardiger
  • Peter Brugman, Director of photography
  • Marije Schuurman Hess, Radio- en Geluidsproducties
Datum
  • 2010-04-01
  • 2010-03-21
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media