Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

De Dorpsstraat bij het begin van de bebouwde kom. Links 'Het Roode Hert' oftewel 'café Bello'.

ca. 1963

De Dorpsstraat bij het begin van de bebouwde kom. Links 'Het Roode Hert' oftewel 'café Bello'. 'Het Roode Hert' werd omstreeks 1700 door de familie Hilverdink bewoond en rond 1828 werd de familie Put eigenaar. Daarna kwam het in handen van de familie Bello, die het al vier generaties in bezit heeft. Het pand heeft altijd een belangrijke sociale functie in Hall gehad. Het fungeerde vroeger als aanlegplaats voor reizigers en kooplieden, die gebruikmaakten van de belangrijke verbindingsweg Zutphen - Eerbeek. Naast het hoofdgebouw stond een zogenaamde doorrijschuur waar de paarden uitgespannen en verzorgd werden. Direct na de Tweede Wereldoorlog, tot op de dag van vandaag, zijn er altijd veel bruiloften en recepties gegeven.

Collectie
  • Fotocollectie Brummen verzameld door W. Reusink
Type
  • Foto
Identificatienummer van Erfgoedcentrum Zutphen
  • 2090_0018_0040
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards