Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Hongerwinter

Correspondentie geschreven door de heer F.L. Bartels met verslagen over voedseltochten tijdens de Hongerwinter van 1944-1945 die hij samen met zijn broer Dhr. W. Bartels hield: - vijf met potlood beschreven briefkaarten en een prentbriefkaart geadresseerd aan mevrouw Bartels, Schoolstraat 34 te Voorschoten. De kaarten verzonden uit de Slootdorp en Middenmeer in de Wieringermeerpolder en geschreven tussen 6 december en 14 december 1944. Op de kaarten wordt verslag gedaan over hoe met een handkar te voet de boerderijen afgegaan werd voor voedsel, de ontvangst in de polder, waar men sliep en het vergaarde voedsel. - een met potlood geschreven brief met als aanhef: "St. Nicolaasavond 1944, Bennekom. Lieve Griet", het gaat hier om mevrouw Bartels te Voorschoten, met een verslag van de voedseltocht.

Vervaardiger
  • Dhr. F.L. Bartels
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards