Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Familie Poppezijn

1943 - 1944

Correspondentie van de familie Poppezijn: - een brief gedateerd: Den Haag, 11 januari 1943 van "Lydi, Bonnie, Hannie en Jan" met aanhef: "Lieve oma". Een zelfgemaakt verjaardagskaartje van "Uw kleindochtertje Bonnie" is toegevoegd; - een brief van twee kantjes in een enveloppe van Jan Poppezijn aan zijn ouders te Amerongen. De brief is gedateerd: Den Haag, 31 januari 1943 en bevat nieuws over de oorlogssituatie in Den Haag o.a. de afbraak voor de Atlantik Wall; - twee briefkaarten uit 1943 met 'Vrolijk Pasen": één van de familie Poppezijn te Den Haag gericht aan "Den Heer en Mevrouw Poppezijn" te Amerongen en één van Lydi, Bonnie, Hannie en Jan gericht aan de "Fam. J.S.C. Poppenzijn Sr." te Amerongen; - een briefje gedateerd: Den Haag, 10 januari 1944 van Bonnie aan haar jarige oma te Amerongen; - een verjaardagskaart gedateerd: Den Haag, 12 Januari 1944 van "Lydi, Bonnie, Hannie en Jan" met aanhef: "Beste Moeder en oma"; - een briefkaart gedateerd: Den Haag, 2 augustus 1944 van "Lydi, Bonnie, Hannie en Jan" gericht aan de "Fam. J.S.C. Poppenzijn Sr." te Amerongen"; - een gedrukte Kerstkaart in een enveloppe van "Lydi, Bonnie, Hannie en Jan. Amerongen, 25 december 1944" aan "Opa en oma Poppezijn" te Den Haag. Op de achterkant van het kaartje: "Calligr. Atelier Nelly ten Have". Toegevoegd is een met de hand geschreven en versierd kaartje met het opschrift: "Komt tot Mij gij verdwaalden."

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards