Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Kampcommandant luitenant Angama

15 augustus 1942

Een bekendmaking in het Maleis opgemaakt op 15 augustus 2602 en ondertekend door de kampcommandant luitenant Angama. Onderaan een rood Japans stempel. Vertaling: Waarschuwing Een waarschuwing aan alle bannelingen dat het strikt verboden is evenementen te vieren die vastgesteld zijn door de Nederlandse regering, zoals de verjaardag van de Koningin van Nederland Wilhelmina, door het lopen in groepen op straat, het doen van felicitaties, het organiseren van feestelijke tentoonstellingen en het houden van eetpartijen of dergelijke etc. Eveneens is het verboden herkenningstekens op het lichaam of elders te dragen die een verjaardag of gedenkdag suggereert. Iedereen moet zich beseffen dat deze regelingen worden uitgevoerd in verband met de oorlog. Een ieder die zich niet aan deze waarschuwing houdt, zal zwaar gestraft worden. Gunseikanbu, 15 augustus 1942. De Gouverneur van Sumatra en Timor. Namens de Gouverneur De Kampcommandant, handtekening.

Vervaardiger
  • Angama
Collectie
  • Museon Collectie WOII
Type
  • verklaring
Rechten
Identificatienummer van Museon-Omniversum
  • 112280
Trefwoorden
  • bekendmakingen
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards