Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Drie afleveringen uit een documentaireserie over de havezaten en kastelen in Overijssel.

1995

Drie afleveringen uit een documentaireserie over de havezaten en kastelen in Overijssel. 00:27:37: De kastelen van Ommen. Na enkele stadsgezichten op Ommen volgen beelden van kasteel 't Laer, kasteel Rechteren bij Dalfsen en kasteel Eerde. Tevens beelden van bijgebouwen en tuinen. Commentaar vertelt over de achtereenvolgende bewoners van de kastelen; 00:35:44 Aflevering 'Eerde' uit de serie 'Versteende tranen': documentaire over de grafsteen van Frits Herbert Jordens (1909-1944) op het landgoed Eerde. Veel beelden van het landgoed en de boerderijen in de omgeving. Commentaar vertelt over de illegale activiteiten van Jordens en hoe hij om het leven kwam; 00:40:18 Interview met baronesse E. van Pallandt, die vertelt over haar vader Philip van Pallandt (1889-1979): hoe hij het landgoed Eerde verwierf, schonk aan Krishna Murti en weer terug kreeg, de instelling van het Edith-fonds, de bouw van een hofje voor de armen van Ommen, zijn werk voor en schenkingen aan de padvinderij (Ada's hoeve) en de bestemming van het kasteel: kostschool voor Duits-joodse kinderen, na WO II internationale school. Beelden van het interview worden afgewisseld met beelden van kasteel, landgoed, hofje en Ada's hoeve. Ingesproken door Jan Bouwhuis.

Vervaardiger
  • E. van Pallandt;
Plaats
Collectie
  • Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Type
  • Film
Identificatienummer van Historisch Centrum Overijssel
  • {C02AD992-E284-4705-8210-9AE14FC7CCEA}
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards