Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Sprekende beelden ;

Een productie uit 2009 door Nationaal Comité 4 en 5 mei De verhalen die schuil gaan achter de gedenktekens. Tien unieke portretten die samen een indringend beeld geven van uiteenlopende oorlogsherinneringen. 1.Gedenkplaats Bergen-Belsen; Ted Musaph-Andriesse vertelt over de ontberingen die zij heeft doorstaan in Bergen-Belsen. 2.Monument Kon Ned. Brigade Prinses Irene, Tilburg; Rudi Hemmes diende bij de Prinses Irene Brigade. 3.Monument bij de vuurtoren Westkapelle (Zeeland); De heer Poul Lous over de onderwaterzetting van Zeeuws Vlaanderen. 4.Plaquette voor Poolse militairen; Ruud Nobbe richtte een gedenkplaat op voor zes Poolse militairen die bij de bevrijding van Bourtange omkwamen. 5.Japanse vrouwenkampen; Judith Dalmeijer vertelt over de wijze waarop zij haar verblijf in een Japans vrouwenkamp verwerkt 6.Het Dampit monument; Philip Everaars en Chris van der Ven vertellen over hun herinneringen aan het Japanse strafkamp Dampit. 7.Monument op de Herdenkingshof Putten, Gerrit van der Poll vertelt over de wegvoering van alle mannen uit Putten. 8.Gijzelaarskamp Haaren; Max Kohstam werd als gijzelaar geïnterneerd in het kamp Haaren 9.Het Apeldoornse Bos; Eli Asser ontsnapte ternauwernood aan de deportatie van het personeel en de patiënten van ?Het Apeldoornsche Bos? 10.Bos der Onverzettelijken, Almere. Verzetsman Harry Verhey richtte het levende monument het Bos der Onverzettelijke op.

Collectie
  • Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Type
  • Film
Identificatienummer van Collectie Overijssel
  • {8A84BFE6-9CF7-4F19-8270-484231AE794F}
Trefwoorden
  • Oorlogsmonumenten
  • Historische gebeurtenissen
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards