Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

OLST SCHOOL;

De school uit 1878 aan de nog onverharde Schoolstraat, die na de Tweede Wereldoorlog is vernoemd naar de omgekomen verzetsstrijder Jan Schamhart. De school is in 1972, na de bouw van een nieuwe school, gesloten. Daarna heeft het gebouw, na wat aanpassingen, dienst gedaan als cultureel centrum De Oude School. In 2004 is het afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouw van cultureel centrum ?t Holstohus. De brasserie in het gebouw heet nog De Oude School. Op Aaldert Geertsstraat 39 stond vanaf 1837 het eerdere schoolgebouw. Dat werd in 1879 verbouwd tot postkantoor. Het ontwerp was van architect Herman van Harten uit Deventer. Op de valreep hebben acties van de Olster bevolking de sloop van het pand voorkomen. Sinds 1973 is in Het Olde Postkantoor het jeugd- en jongerenwerk gevestigd. De kaart is in 1934 afgestempeld.

Thema's
Collectie
  • Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Type
  • Prentbriefkaart
Identificatienummer van Collectie Overijssel
  • {9B2D4D1F-92A7-46B9-A605-FA5B1D9C637D}
Trefwoorden
  • Ansichtkaarten
  • Scholen
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards