Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Leden van de gymnastiekvereniging DOK ( Door Oefening Kracht ) doen mee met de optocht tijdens de be...

31 augustus 1945

Leden van de gymnastiekvereniging DOK ( Door Oefening Kracht ) doen mee met de optocht tijdens de bevrijdingsfeesten en de eerste viering van Koninginnedag na de oorlog. Op de achtergrond de ereboog op de hoek van de Molenstraat en de Schaapsweg. Na vijf jaar kan eindelijk weer de verjaardag van koningin Wilhelmina worden gevierd. Deze gelegenheid wordt aangegrepen om meteen de bevrijding uitbundig te vieren. Een groot volksfeest volgt op 31 augustus en 1 september 1945, met daarbij een militaire parade en een optocht van de bevolking. Diverse wijken versieren de straten met een ereboog en buurtverenigingen doen mee met een praalwagen. Zo trekt er op Koninginnedag een stoet van versierde wagens door de straten, voorafgegaan door een Canadees muziekkorps.

Vervaardiger
  • Hartgers, C.
Plaats
Collectie
  • Collectie J.G. Hartgers (Gemeente Ede)
Type
  • Digitaal bestand
Identificatienummer van Gemeentearchief Ede
  • GA28983
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards